2012. június 2., szombat

Együttműködéssel, innovatív technológiával és önkéntesekkel egy védett növényfajért

Örömmel kezdünk neki a CSR Kiválóság program keretében megvalósított fejlesztések, programok bemutatásának.

Elsőként a jövőbarát elköteleződéséről és programjairól híres EDF DÉMÁSZ partnerségben megvalósított, a homoki nőszirom élőhelyének feltérképezésére irányuló kezdeményezéséről adunk hírt.

A villamosenergia továbbítása jellemzően légvezetékeken történik, amik amellett hogy nem a legszebb látványt nyújtják, hatással lehetnek a terület biodiverzitására, így a honos növény- és állatfajok élőhelyére is. Az EDF DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. a villamosenergia-hálózaton végzett üzemzavar-elhárítási, fejlesztési és karbantartási tevékenysége során, esetenként védett területeken, taposási károkat vét, amelyet komoly természet- és madárvédelmi tevékenységével ellensúlyoz.

Együttműködésben a szintén EDF leányvállalattal, a Budapesti Erőmű Zrt-vel, a vállalat támogatja a Natura 2000 természetvédelmi hálózat programját. A program által védett Kiskunhalas környéki homokpusztákon, a Pirtói dűlökön honos, védett, évelő növényfaj, a homoki nőszirom (Iris humilis subsp. arenaria) egyedszámával,elhelyezkedésével és gyarapodásával kapcsolatos közös felmérést a Magyar Biodiverzitás-kutató Társaság koordinálja. Az EDF Csoport GPS készülékek adományozásával, és a cégcsoport sportegyesületeinek önkénteseivel segíti a Kiskunsági Nemzeti Park és a Magyar Biodiverzitáskutató Társaság közös programját, amely során megszámolják a területen található homoki nőszirom példányokat, illetve GPS segítségével meghatározzák a virágok GPS koordinátáit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése