2011. december 21., szerda

Beérett a munka gyümölcse - év végi díjeső a CSR Kiválóság vállalatainak

Több szervezet is év végére időzítette a díjátadó ünnepségeit, amelyeken szép számmal kaptak elismerést a CSR Kiválóság program cégei. Íme egy rövid összefoglalás, kiegészítéseket küldjetek bátran! Gratulálunk!


MPRSZ CSR Best Practice pályázat


  • Mintaértékű CSR projekt Budapest Airport Zrt. klímavédelmi programja (részletesebb bemutatás az Ozone díjnál lejjebb)
  • Mintaértékű CSR projekt a Dreher Sörgyárak Zrt. Arany Ászok Amatőr fociklub kezdeményezése
A sörgyár egyik zászlóshajó márkájának, az Arany Ászoknak 2009-ben indult ez a hároméves együttműködése azzal a céllal, hogy támogassa az amatőr focicsapatokat, elismerje az egyéni és csapatteljesítményt, építse a közösségi összetartozást. A csapatok számára a mérkőzéseken elengedhetetlen felszereléseket biztosították, melyre különben a csapatoknak saját erőforrásból nem futotta volna.


  • Példaértékű CSR gyakorlat és Mintaértékű CSR projekt kategóriában elismerést szerzett a Jabil Circuit Magyarország Kft.
Az első díjjal a CSR stratégiát és a 2010-11-es CSR tevékenységüket ismerte el a zsűri, többek között a következő megvalósított programok értékelésével: megváltozott munkaképességűek toborzása, Mentor Program, Zöld Iroda Verseny, Állj az Egészség Partjára program, Önkéntesség 2011, energetikai program, jelnyelv tanfolyam, hulladékhasznosítás, sport programok (Jabil 3 próba). A mintaértékű projekt kategóriában a megváltozott munkaképességűek alkalmazásának gyakorlatát mutatták be.
  • Valóban Felelős Vállalat Díjat nyert a Grundfos Magyarország Gyártó Kft.
Felelős üzleti gyakorlatával, az alaptevékenységhez kapcsolódó CSR kezdeményezésekkel és eredményekkel, főként a dolgozói bevonás, a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatása és a beszállítókkal közös programok elismeréseként.

A CSR Best Practice díjazottjai (sajnos több szervezett lemaradt a fotóról)


Ozone Network televízió "Ozone Zöld Díj"


  • A csatorna felkéréséből a Szent István Egyetem klímatanácsa ítélte oda a díjat a Budapest Airport Zrt.-nek, a vállalat által készített egyperces, a klímavédelmi intézkedéseket bemutató videója alapján. A Budapest Airport nagyszabású energia-racionalizációs programját mutatta be, amelynek keretében egyebek mellett felújította a futópályák és a repülőgép állóhelyek fénytechnikai rendszerét, napkollektor rendszert telepített az 1-es terminál tetejére, valamint jelentősen csökkentette földgázfelhasználását is. A film látványos – repülőtéren forgatott – illusztrációkkal bizonyítja, hogy az elmúlt években jelentősen csökkent a repülőtér ún. széndioxid lábnyoma, ami az éghajlatváltozást előidéző környezetterhelés elfogadott mutatószáma.




Legjobb Munkahely díj


  • Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt. a 2050-100 fő között foglalkoztató szervezetek között második helyezést ért el a az Aon Hewitt felmérésében. A díjat többek között az emberközpontú, és értékteremtő munkahelyi kultúrának, az őszinte kommunikációnak, valamint a dolgozók megbecsülésének és szakmai fejlődésük támogatásának köszönheti a szervezet.  

CSR Hungary Díj
  • Sokszínűség- esélyegyenlőség kategóriában nyerte el a díjat a Jabil Circuit Magyarország, többek között esélyegyenlőségi tervével, a megváltozott munkaképességűek toborzási gyakorlatával és a beilleszkedést segítő jelnyelv tanfolyam szervezésével.
  • Monok Kinga, Palásti Lajos és Dankó Viktória



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése